måndag 30 maj 2011

Kungens polare - och deras polare

Tänk om man kunde bli osynliga mannen för en dag.
Smyga in på Drottningholm under en familjemiddag, kanske en torsdag.
Lyssna på hur Carl Philip eventuellt säger "vill Kronprinsessan vara vänlig och fly mig drottningsylten" när han ska söta sina pannkakor. Punschen till ärtsoppan lär redan vara slut. Det har nog Kungen redan sett till...
Kvällstidningarna har sedan ett par dagar rapporterat om vad som hänt sedan kungavännen Anders Lettströms påstådda kontakter med maffian, eller kriminella som jag hellre kallar dem avslöjats. Lettström lär ha jobbat hårt för att skaffa fram de bilder som Mille Markovic, en av få som uttalar sig öppet i boken "Den motvillige monarken" påstår sig ha.
Bilderna, som ingen ännu vet om de existerar, är tydligen värda mångmiljonbelopp. Lettström har erkänt att han kontaktat Milan Sevos påstådde livvakt Daniel Webb för att kunna pressa Markovic i syfte att få loss de bilder som skulle visa Carl XVI Gustaf i besvärliga situationer.
Allt detta har ni läst i kvällstidningarna nyligen.
Men hur vore det om man skulle gräva lite djupare? Alltså, Lettström är barndomskompis till Kungen. Andra nära vänner är Aje Philipson och Noppe Levenhaupt.
Aje anses vara den mest seriösa av Kungens polare, Noppe och Lettström anses mer vara festprissar.
Men hittills har tidningarnas unga killar bara krafsat på ytan gällande vår monark och hans umgänge. Framför allt, monarkens umgänge med kriminella.
Själv känner jag till en polare till Lettström och Aje som kanske har en hel del att berätta, om han vill.
Då Kungen och hans vänner är i pensionsåldern kan man ju fundera på varför tidningen väljer att sätta två rappa ynglingar att göra research gällande denna aktuella story. Varför inte spara deras energi till nästa skandal inträffar, då de har skaffat det nätverk de behöver för att göra några riktiga avslöjanden?
Jag kanske borde ge dem en lektion i grävandets konst.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad spännande. Jag ser fram emot att läsa mer. /Eja