tisdag 6 juli 2010

FI bryter mot lagen

Gudrun och hennes feministiska initativ planerar lagbrott. De ska förstöra 100 000 kronor med eld.
Förutom det olämpliga att göra en brasa i denna varma månad är bränslet klart olämpligt och olagligt. Det är bara Riksbanken som får förstöra sedlar och mynt av det slag som vi betalar med i Sverige.
En polare till mig (som har mer deg än vad han kommer göra av med under sin livstid) blev skönstaxerad och fick en restskatt på tre miljoner kronor.
Han plockade ut tre millar i kontanter. Satte sig sedan i garaget och rev alla tusenlappar och femhundringar till konfetti innan han la pappersbitarna i plastkartonger. Han menade att skatteverket kunde få sitta och pussla bäst de ville. Det var hans lilla hämnd för skönstaxeringen.
Någon i hans bekantskapskrets varslade om att han kunde bli straffad för sitt tilltag. Han svalde förtreten, betalade restskatten och lät mig plåta de tre sönderrivna millarna utspridda på motorhuven till en av hans bilar, en Rolls Royce passande nog.
Bilden finns i mitt arkiv och kostar skjortan för den tidning som är intresserad. Samma skjorta lär det kosta Gudrun om hon gör verklighet av sitt korkade infall.

Inga kommentarer: