måndag 25 maj 2009

Buskorkade byråkrater

Nämnde i förra inlägget att jobben är svårare att sälja in...
I dag har jag ringt 13 (!) redaktörer men inte fått några konkreta jobb, däremot en del "kanske" eller "ska tänka på det".
Fick ett telefonsamtal nyss från Kihlman i SHRA Lindesberg, en aktiv klubb som sysslar med dragracing sedan 30 år tillbaka.
De skulle ha kört årets första tävling i helgen, men det sprack på korkad byråkrati.
Klubben har arrangerat tävlingar sedan 1980-talet och har stor erfarenhet i ämnet, vilket jag kan intyga då jag bevistat tävlingarna både som reporter och som domare.
Klubben hade i vanlig ordning förberett sig i god tid. Länsstyrelsen hade försett dem med erforderliga ansökningshandlingar vilka fylldes i och lämnades in i tid.
I onsdags kom pappren till klubben. Handlingarna var signerade av samma jurister som i fjol, men i år fanns det ett mindre trevligt tillägg:
" Detta tillstånd och den dispens den lämnats* , medför inga andra undantag från gällande regler i trafikförordningen mm.. Det innebär bl.a. att deltagande fordon ska vara godkända för att föras på väg, d.v.s. registrerade i bilregistret hos Vägverket, skattade, besiktade och trafikförsäkrade".
*Undantag från hastighetsbegränsning.
I torsdags var det som bekant helgdag och många på Länsstyrelsen hade passat på att ta ut en klämdag under fredagen. Att rätta till misstaget var liksom ett mission impossible.
SHRA Lindesberg valde att ställa in tävlingen och ringa runt till alla föranmälda så de inte skulle åka till Lindesberg i onödan.
Man kan bara sucka åt sådant och hoppas att klubben inte viker ner sig utan fixar racet i augusti med flaggan i topp.
Lycka till, SHRA Lindesberg. Jag håller på er!
Läs mer på www.shra.nu och www.lindenytt.com.

4 kommentarer:

Mange sa...

Ja djävlar, det är myndighetssverige i ett nötskal.

LJ Media sa...

Visst är det så. Det finns även en del annat som inte bör skrivas på grund av risk för förtalsrättegångar:-)
Jag drar till Helsingfors på fredag. Du som är en kryssningsräv av rang, finns du också på båten?

Pangbruden sa...

Alltså man undrar ju.. Jag tycker ofta att man hamnar i liknande situationer.. bla krånglade länsstyrelsen i lindesberg såpass att min krets inte fick anordna Magnum SM.. Nyanställd jurist kanske..

LJ Media sa...

Det borde väl gå att anmäla dem någonstans. Förutom förlorade pengar för utlägg före den inställda tävlingen missar klubben både startavgifter samt intäkter för publikens entrépengar, korvförsäljning etc. Vem ersätter dem för det?