måndag 18 maj 2009

Prostatacancer

Läste i Svenska Dagbladet om prostatacancer.
De hade en teori att man kan hejda prostatacancern om man dricker grönt te.
Okej, grönt te lär vara nyttigt, men orsaken till att svenska, finländska och norska män ligger i världstoppen gällande cancer i prostatan beror med all säkerhet på någonting helt annat.
SvD hade intervjuat Robert Aschberg som just nu gör sin långa marsch för att samla in pengar som ska öronmärkas till Cancerfondens prostataavdelning (om de nu har en sådan).
Robert sade nåt i stil med "Grönt te? Ja, här i Norrland dricker de mest kaffe och här uppe är det många som drabbas av prostatacancer".
Vännen Thomas Possling delgav mig sin teori för sådär en tio år sedan.
Orsaken till att männen här i kalla Norden drabbas är på grund av att vi använder stolsvärme i våra bilar.
Alltså, stolsvärmen drivs av bilens elsystem. Då skapas ett magnetfält. Det lär ju knappast vara nyttigt att släppa ner klockspelet mitt i magnetfältet!
Att det är kallare i Norrland och dessutom längre avstånd vilket gör att killarna där uppe utsätter sig för mer magnetism än vi söderöver förklarar varför norrlänningar oftare får prostatacancer än sydstatare.
Vad tror du?

2 kommentarer:

Bitte sa...

Jag har hört att även killar ska sitta ner och kissa, precis som vi tjejer. Det ska visst vara bra för prostatan.

LJ Media sa...

Det gör jag sedan 20 år tillbaka. Dels för att slippa riskera "för stor spridning", dels för att man tömmer blåsan bättre i den ställningen. Dessutom har man bägge händerna lediga för en eventuell tidning:-)