fredag 8 augusti 2008

Fartfylld fredag

Tjahapp, så var det helg igen...
Skulle skriva en grej till en av Bonniers tidningar idag, men inspirationen infann sig inte.
Tog en prommis till Jenny för en fika och en efterföljande motionsrunda. Motionsrundan ställdes in men vi ska ta en runda på tisdag i stället.
För att inte känna mig alltför oduglig skrev jag en krönika som jag fick beställd efter ett mobilsamtal från Jennys balkong under en rökpaus. Rökpaus? Ja, det kallas väl så...
Dessutom unnade jag damerna (Carro var också med) lite tjejsnack på tu man (?) hand.
Motionsrundan gick senare till vår lokala stamkrog Flott-Otto i sällskap med grannen och polaren Tore.
Väl framme så möts vi av gräddan i ett av de gäng som jag umgås med. Vi käkade och snackade strunt. Hem transporterades vi i en taxi som framfördes av mannen jag tidigare omnämnt som korttjuren. Han är förmodligen norra Europas enda jurist som fördriver ledig tid med att köra taxi.
När vi kommit en bit på väg fastnar vi vid ett trafikljus. Vid samma trafikljus väntar en röd Cheva Chevelle herrgårdsvagn med ett reg-nummer som börjar med FOJ.
Alltså, det handlar om Lars-Inges (se föregående inlägg) bygge "Skåpet" som gjorde honom till streetracekung på åttiotalet! Bilen var sig lik. Hoosierslicks på bakfälgarna, vasst V8-sound ur piporna och en polisbil som kom från andra hållet utan att agera. De visste väl att de aldrig skulle hinna ifatt om det skulle bli jakt.
Chevan tog vänster på Huddingevägen medan vi fortsatte rakt fram på Ågestavägen.
Det sista jag såg i ögonvrån var ett rökmoln från en vilt burnande Chevelle.
Kul att legenden lever. Hoppas att "Skåpets" ägare är ung nog att föra traditionen vidare!

Inga kommentarer: