söndag 3 augusti 2008

Nya infallsvinklar

I bland händer det kul grejor.
Blev bjuden på middag hos Jennys föräldrar igår. Gott var det och trevligt hade vi.
Under kvällen snackade jag och hennes pappa lite jobb. Han är fotograf, specialiserad på matbilder för flashiga kokböcker. Vi kom fram till att det vore kul att göra något tillsammans.
Under kvällen snackade vi oss fram till ett av de galnaste kokboksprojekt ni någonsin hört talas om. I morgon får jag ringa några tyska kontakter för att kolla möjligheterna, sen blir det kontakt med några förlag för att hitta någon som vill ge ut boken.
Återkommer med detaljer när/om projektet är sjösatt.
För övrigt tycker jag att det pågående åskvädret känns riktigt skönt. Det behövs, liksom!
Hoppas att Bitte pallar att titta förbi på onsdag. Alla andra bloggisar är också välkomna. Jag ska avgöra vilken som har den sportigaste sportbilen. Platsen är Persåkers Speedshop i Åkers Styckebruk.
Välkomna!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kansek skulle kunna pltasa med min Renault Cab:-)

Flunkbuster sa...

Finns det verkligen nya uppslag till kokböcker?
Det finns ju kokböcker om allt möjligt och omöjligt.
Men kanske du har hittat något nytt, vi får väl se bara du får napp hos någon förläggare.
Själv har jag faktiskt spånat en del på att göra en kokbok för den som inte vill krångla till det alltför mycket i sin matlagning och ändå ha riktigt god och näringsriktig mat.
Efter min tid som kock på en lastbåt så fick jag lite idéer.
På den båten krävde skepparen att det alltid skulle vara så förbannat tillkrånglad mat och mycket olika rätter skulle det också vara varenda dag.

LJ Media sa...

Pangis, du platsar alltid. Oavsett bil. Hoppas bara på att Bitte dyker upp och på bättre väder. Här regnar det. Men det kan ju bli en bloggisträff om vi har tur och att Bitte inte är alltför jetlaggad.
Flunkbuster. Man kan till och med steka ägg i motorrummet på en raggarbil. Tyvärr så är den kokboken släppt, men så länge det finns nya ideer så kommer det nya kokböcker:-)
Din tid i byssan gav säkert en hel del kul kunskaper som skulle passa i en kokbok.
Min gamle kompis Micke "Svullo" Dubois och jag hade planer på att ge ut något vi skulle kalla Grabbarnas Kokbok. Vi tänkte blanda recept på hans favoriträtter med hisorier från tio års turnéminnen där vi hade en hel del kulinariska upplevelser. Tyvärr gick det som det gick med honom. Vi hann aldrig fixa den där boken innan han tog sig av daga. Men jag har massor med kul minnen från våra resor till olika scener i hela Sverige. Det kanske blir en bok så småningom. Men då vill jag att hans efterlevande är med på det och då vill jag dela med mig av royaltyn till hans barn.
Så är det bara!

Anonym sa...

Lasse, jag är tveksam till träffen. Men jag ska försöka vända dygnet iom hemresan. Flyget går 17.20 lokal tid, och vi landar strax efter 7 på morgonen svensk tid. Men det vete faann....

Anonym sa...

Nu är jag hemma. Och nu är jag säker: jag orkar INTE komma till Åker i kväll.... Sista natten i NY var ett elände. Massor av utryckningar och oljud. Förmodligen berodde det på att en sån där plattform för skyskrapefönstertvätt störtade ner och två dog. Usch. Resan hem? Sova? Helvete heller:(