fredag 2 januari 2009

IN CASE OF EMERGENCY

är ett smidigt sätt för räddningstjänst, ambulans och sjukvårdspersonal att komma i kontakt med anhöriga i händelse av en olycka genom att söka i den drabbades mobiltelefon.
Att använda sig av ICE är ett snabbt sätt att hitta den eller de som den nödställde vill att man ska kontakta.
Fick ett suveränt tips om detta via Facebook av min kompis i vackra Färnäs, Dalarna. Han är för övrigt begåvad med samma namn som jag, Lasse Jansson.
In Case of Emergency (ICE) är ett internationellt accepterat sätt att hitta anhöriga till den som råkat ut för en olycka. På så vis kan anhöriga eller vänner kontaktas även om den drabbade inte kan kommunicera, exempelvis efter ett basebollträ i huvudet. Förutsättningen är att familj och vänner lagts in i den drabbades mobiltelefon under namnet ICE.
Gör så här:
Lägg in en ny kontakt i telefonboken.
Skriv ICE1, mellanslag, sedan vilken relation du har till personen (t.ex. wife, husband, brother), mellanslag, och slutligen namnet på personen. Skriv på engelska så blir du förstådd även på utlandsresan.
Telefonnumret inleds med +46 eller 0046 och sedan numret utan den första nollan.
Vill du lägga in fler kontakter skriver du bara ICE2 och så vidare...
Ett exempel:
ICE1 sister Agneta
+4670112112
Markera med en asterisk (stjärna) efter telefonnumret så slipper du få ICE på din nummerpresentation när personen du lagt till ringer upp dig.
Givetvis bör du informera de personer du hedrar som ICE i din telefonbok. Erbjud dig gärna att bli ICE även för dem.
God fortsättning på det nya året!

Inga kommentarer: